Mama Iza

Mama Iza

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Likier kawowy.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smakuje lepiej niż oryginalny Baileys. Warto wypróbować różne proporcje według swojego gustu ale mi najbardziej te pasują.

Likier kawowy.

Składniki:

Likier kawowy.

 

  • 1 puszka masy krówkowej
  • 3/4 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 500 ml wódki.

Sposób przygotowania:

Likier kawowy.
Smakuje lepiej niż oryginalny Baileys. Warto wypróbować różne proporcje według swojego gustu ale mi najbardziej te pasują.Masę krówkową przełożyć do miski i zmiksować. Kawę rozpuścić w odrobinie gorącej wody (ok. 75ml). Do masy krówkowej dodać mleko skondensowane niesłodzone i kawę. Zmiksować Dodać wódkę i wymieszać. Odstwawić do lodówki na 2-3 dni.

Tagi:

kawa