Sposób przygotowania:
Likier kokosowy.
Wiórki przesypać do większego, zamykanego naczynia - najlepiej dużego słoika ze szczelną pokrywką. Zalać wiórki spirytusem (tudzież wódką tylko, że w odrobinie większej ilości) i odstawić na 2 - 3 dni w chłodne, w miarę zacienione miejsce. Po 2 - 3 dniach przecedzić wiórki przez sitko, tak, aby oddzielić owe wiórki od powstałej, płynnej kokosowo - spirytusowej mikstury. Wiórki można sobie zachować, przechowywać w lodówce, bo mogą się przydać do różnorakich deserów, czy wszelakich wypieków. Płynną część powstałą po odcedzeniu kokosowych wiórek zmiksować ze słodzonym i niesłodzonym mlekiem skondensowanym. Przelać powstały trunek do butelki i przechowywać w lodówce. Z podanej porcji składników uzyskałam 1 litr i 250 ml likieru. Likier jest gotowy do spożywania od razu po zmiksowaniu. Można pić go samego lub robić na jego bazie, czy z jego dodatkiem najróżniejsze drinki.