Sposób przygotowania:
Likier z mleka
Mleko gotujemy przez ok 3,5 godziny a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. nie kupujemy ugotowanych już mas, ponieważ takie mają grudki w srodku i likier nie wyjdzie smaczny.
Ugotowane i zimne mleko przekładamy do wysokiego garnka i miksujemy, następnie bardzo wolnym strumieniem dolewamy małe ilości alkoholu (cały czas miksując), nie dodajemy zbyt dużo aby likier się nie oważył.
Kiedy dodamy już całą wódką, to przelewamy likier do butelek. Można go przechowywać do 2 tygodni. W lodówce!
Ugotowane i zimne mleko przekładamy do wysokiego garnka i miksujemy, następnie bardzo wolnym strumieniem dolewamy małe ilości alkoholu (cały czas miksując), nie dodajemy zbyt dużo aby likier się nie oważył.
Kiedy dodamy już całą wódką, to przelewamy likier do butelek. Można go przechowywać do 2 tygodni. W lodówce!