iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Liście szpinaku z papryka i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Liście szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny –

Liście szpinaku z papryka i mozzarellą

Składniki:

Liście szpinaku z papryka i mozzarellą

 

 

 

  • mozzarella`

 

 

 

 

  • ocet balsamiczny

 

Sposób przygotowania:

Liście szpinaku z papryka i mozzarellą
Robienie sałatki zaczynamy od ugotowania jajka na twardo. Następnie studzimy je obieramy i kroimy .Liście szpinaku myjemy osuszamy w wirówce do sałaty. Układamy na talerzach. Ugotowane pokrojone jajko dodajemy do szpinaku.Pomidory myjemy i kroimy w cząstki. Mozzarelle kroimy w kostkę dodajemy do sałatki. Papkę zieloną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę kroimy w paseczki łączymy z sałatką . Solimy solą morską do smaku . Łączymy ocet balsamiczny z oliwą . Polewamy sosem sałatkę. Podajemy zaraz po zrobieniu