Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Łódeczki z kwaszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna przekąska według mojej mamy :)

Łódeczki z kwaszonych ogórków

Składniki:

Łódeczki z kwaszonych ogórków

 

  • 16 małych korniszonów
  • 115 g drobno pokrojonej szynki
  • 115 g twarożku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 16 plastrów wędzonego łososia

Sposób przygotowania:

Łódeczki z kwaszonych ogórków
Korniszony kroimy wzdłuż na pół, łyżeczką usuwamy pestki i miąższ.
Szynkę mieszamy z serem i musztardą. Taką mieszaninę nakładamy do torebki używanej do dekoracji ciast z końcówką w kształcie dużej gwiazdy. Masę wciskamy w wydrążone ogórki.
Plasterki łososia kroimy na pół po przekątnej. Każdy przekłuwamy wykałaczką i wbijamy jako żagiel w środku łódeczki z ogórka. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.