Sposób przygotowania:
Łódeczki z kwaszonych ogórków
Korniszony kroimy wzdłuż na pół, łyżeczką usuwamy pestki i miąższ.
Szynkę mieszamy z serem i musztardą. Taką mieszaninę nakładamy do torebki używanej do dekoracji ciast z końcówką w kształcie dużej gwiazdy. Masę wciskamy w wydrążone ogórki.
Plasterki łososia kroimy na pół po przekątnej. Każdy przekłuwamy wykałaczką i wbijamy jako żagiel w środku łódeczki z ogórka. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
Szynkę mieszamy z serem i musztardą. Taką mieszaninę nakładamy do torebki używanej do dekoracji ciast z końcówką w kształcie dużej gwiazdy. Masę wciskamy w wydrążone ogórki.
Plasterki łososia kroimy na pół po przekątnej. Każdy przekłuwamy wykałaczką i wbijamy jako żagiel w środku łódeczki z ogórka. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.