jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Lody orzechowe z chrupkami i adwokatem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do tego deseru można użyć zwykłych śmietankowych lub śmietankowo-orzechowych lodów z pudełeczka. Dzięki dodatkom zamienią się we wspaniały deser o orzechowo czekoladowym smaku z nutą likieru Adwokat.

Lody orzechowe z chrupkami i adwokatem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lody orzechowe z chrupkami i adwokatem

 

  • 1000 ml lodów śmietankowo-orzechowych
  • 12 łyżek płatków czekoladowych brownie
  • 8 łyżek likieru typu Adwokat
  • 4 łyżki startych i uprażonych orzechów włoskich

 

 

Sposób przygotowania:

Lody orzechowe z chrupkami i adwokatem
Do miseczek wsypujemy po łyżce płatków śniadaniowych. Lody kroimy na 8 kostek. Do każdej miseczki wykładamy po dwie kostki lodów. Każdą porcję lodów polewamy dwoma łyżkami gęstego domowego likieru jajecznego typu Adwokat. Każdy deser posypujemy dwoma łyżkami płatków czekoladowych. Desery posypujemy startymi i uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi.
Lody orzechowe z chrupkami i adwokatem
Do miseczek wsypujemy po łyżce płatków śniadaniowych.
Lody orzechowe z chrupkami i adwokatem
Każdą porcję lodów polewamy dwoma łyżkami gęstego domowego likieru jajecznego typu Adwokat. Każdy deser posypujemy dwoma łyżkami płatków czekoladowych.

Tagi:

lody brownie lody