Sposób przygotowania:
Małe serniczki z kwiatami 3d w galaretce
Przygotowujemy galaretkę przezroczystą wg przepisu z opakowania. Wlewamy do dwóch pucharków i studzimy a następnie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Mleko podgrzewamy, aż będzie gorące, dodajemy żelatynę i cukier, mieszamy. Dzielimy na 3 części oraz dodajemy barwniki : żółty, czerwony i zielony. Nabieramy strzykawką kolorową masę i wstrzykujemy igłą w galaretkę przezroczystą, zaczynając od środka . Nadmiar wypływającego mleka ścieramy ręcznikiem papierowym. Wstawiamy do lodówki.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i odstawiamy. Do twarogu dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. Wylewamy na galaretkowy kwiat.
Wstawiamy ponownie do lodówki, najlepiej na całą noc.
aby wyjąć pucharki przez chwile trzymamy nad gorącą parą potem podważamy nożem i odwracamy do góry dnem na talerzyk.
Mleko podgrzewamy, aż będzie gorące, dodajemy żelatynę i cukier, mieszamy. Dzielimy na 3 części oraz dodajemy barwniki : żółty, czerwony i zielony. Nabieramy strzykawką kolorową masę i wstrzykujemy igłą w galaretkę przezroczystą, zaczynając od środka . Nadmiar wypływającego mleka ścieramy ręcznikiem papierowym. Wstawiamy do lodówki.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i odstawiamy. Do twarogu dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. Wylewamy na galaretkowy kwiat.
Wstawiamy ponownie do lodówki, najlepiej na całą noc.
aby wyjąć pucharki przez chwile trzymamy nad gorącą parą potem podważamy nożem i odwracamy do góry dnem na talerzyk.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje
mocsłodkości
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje