Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Lody jagodowe (bez jajek)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser, którego nie może zabraknąć w upalne letnie dni. Jeśli nie macie jagód możecie je zastąpić borówką amerykańską.

Lody jagodowe (bez jajek)

Składniki:

Lody jagodowe (bez jajek)

 

Sposób przygotowania:

Lody jagodowe (bez jajek)
Jagody dokładnie umyć zmiksować z drobnym cukrem np. w rozdrabniaczu. Mleko, kremówkę i miód zagotować. Schłodzić w lodowatej wodzie, a następnie połączyć z jagodami.

Mieszankę włożyć do lodówki na kilka godzin. Dobrze schłodzoną przelać do maszynki do lodów. Kręcić lody zgodnie z instrukcją urządzenia.