Sposób przygotowania:
Lody chałwowe
Śmietankę wlać do miski i ubić na sztywno. Do drugiej miski pokruszyć chałwę. Do chałwy dodać pastę sezamową i całość zmiksować mikserem aby chałwa rozpadła sie na malutkie kawałeczki.
Masę chałwową dodać do ubitej śmietanki. Całość zmiksować aby składniki się połączyły. Masę przełożyć do pojemnika w którym będą mrozić się lody. Przykryć pokrywką i odstawić do zamrażarki, u mnie lody zawsze mrożą się przez noc.
Przed podaniem wystawić pojemnik wcześniej aby lody zmiękły.
Cukru nie dodawałam bo masa była wystarczająco słodka od chałwy ale jak ktoś woli bardziej słodkie oczywiście można sobie dosłodzić.
Masę chałwową dodać do ubitej śmietanki. Całość zmiksować aby składniki się połączyły. Masę przełożyć do pojemnika w którym będą mrozić się lody. Przykryć pokrywką i odstawić do zamrażarki, u mnie lody zawsze mrożą się przez noc.
Przed podaniem wystawić pojemnik wcześniej aby lody zmiękły.
Cukru nie dodawałam bo masa była wystarczająco słodka od chałwy ale jak ktoś woli bardziej słodkie oczywiście można sobie dosłodzić.
SylaUla