Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z brzoskwiniami na biszkoptach
Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy. W międzyczasie obieramy brzoskwinie ze skórki i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy.
Tortownicę wykładamy folią aluminiową i układamy biszkopty.
Do stężonej galaretki dodajemy jogurt i mieszamy. Gdy masa zacznie lekko tężeć przelewamy do tortownicy na biszkopty i wstawiamy do lodówki.
Na stężonej masie jogurtowej układamy pokrojone brzoskwinie i wlewamy półpłynną galaretkę brzoskwiniową. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy.
Tortownicę wykładamy folią aluminiową i układamy biszkopty.
Do stężonej galaretki dodajemy jogurt i mieszamy. Gdy masa zacznie lekko tężeć przelewamy do tortownicy na biszkopty i wstawiamy do lodówki.
Na stężonej masie jogurtowej układamy pokrojone brzoskwinie i wlewamy półpłynną galaretkę brzoskwiniową. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.