Sposób przygotowania:
Malinowe tartaletkiETAP 1
BABECZKI: Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem.
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta i zagniatamy je.
ETAP 2
Powstałe, jednolite ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wycinamy koła i wykładamy nimi środki przygotowanych foremek (dno i boki). Spody dodatkowo nakłuwamy widelcem.
Kruche babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut w 180°C do zrumienienia.
ETAP 3
Upieczone wyjmujemy i studzimy.
ETAP 4
KREM: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną delikatnie studzimy. Serek przekładamy do miski. Miksujemy go, po czym łączymy z płynną czekoladą.
ETAP 5
Tak przygotowanym kremem napełniamy kruche babeczki. W ich wierzch wbijamy maliny. Babeczki schładzamy (ale niekoniecznie),by krem stężał. Podajemy oprószone cukrem pudrem i udekorowane miętą.
SylaUla