Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Lody ciasteczkowo-miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 210
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasami nawet zimą przychodzi ochota na zimny deser, prawda? Są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu oraz smakują rewelacyjne. Ich kremowa konsystencja wprost rozpływa się w ustach, a posmak ciasteczek i miodu to doskonałe połączenie!

Lody ciasteczkowo-miodowe

Składniki:

Lody ciasteczkowo-miodowe

 

  • 500 ml śmietanki kremówki 30-36%
  • 3 łyżki płynnego miodu (płaskie - lub wg smaku)
  • 50 g kruchych ciasteczek

Sposób przygotowania:

Lody ciasteczkowo-miodowe

Ciasteczka:

Lody ciasteczkowo-miodowe
Do lodów można użyć dowolnych ciasteczek.

Kilka ciasteczek pokruszyć na większe kawałki, a resztę na bardzo drobno.

Masa:

Lody ciasteczkowo-miodowe
Wystarczy pudełko o pojemności około 1000 ml.

Kremówkę oraz z miód ubić na sztywną konsystencję i delikatnie połączyć z ciasteczkami.

Masę przełożyć do pudełka.
(Wierzch lodów można polać odrobiną miodu i posypać dodatkowymi ciastkami.)

Mrożenie:

Lody ciasteczkowo-miodowe
Najlepiej, aby gotowe lody przed podaniem postały około 5 minut w temperaturze pokojowej.

Zamknięty pojemnik wstawić do zamrażarki na czas - aż lody odpowiednio stwardnieją i nabiorą pożądanej konsystencji.


Tagi:

deser lody miód