Sposób przygotowania:
Lody marchewkowo-kokosowe
Umyte marchewki obieramy i kroimy w małe kawałki. Gotujemy do miękkości z łyżeczką cukru. Ugotowane marchewki blendujemy dodając do nich sok jabłkowy, obrane i pokrojone banany.
Powstałą masę dosładzamy miodem. Ja na podaną ilość składników dodałam 7 łyżeczek miodu.
Był lekko wyczuwalny, nadawał ciekawy smak deserowi. Miodu dodajemy więcej jeśli chcemy aby był bardziej wyczuwalny.
Można też doprawić cynamonem. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe - według uznania, u mnie jakieś 10 łyżek i wcześniej namoczone a następnie odsączone rodzynki.
Mieszamy, przekładamy do pojemniczka. Nie mam maszyny do lodów więc przez pierwsze 2 godziny mniej więcej co 30 minut miksowałam lody aby nie porobiły się grudki.
Przystrajamy listkami mięty lub bazylii.
Powstałą masę dosładzamy miodem. Ja na podaną ilość składników dodałam 7 łyżeczek miodu.
Był lekko wyczuwalny, nadawał ciekawy smak deserowi. Miodu dodajemy więcej jeśli chcemy aby był bardziej wyczuwalny.
Można też doprawić cynamonem. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe - według uznania, u mnie jakieś 10 łyżek i wcześniej namoczone a następnie odsączone rodzynki.
Mieszamy, przekładamy do pojemniczka. Nie mam maszyny do lodów więc przez pierwsze 2 godziny mniej więcej co 30 minut miksowałam lody aby nie porobiły się grudki.
Przystrajamy listkami mięty lub bazylii.