WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Lody czereśniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierwszy raz jedzone, zachwyciły smakiem. Proste do przygotowania, kolor zmienia się w zależności od rodzaju dodanych owoców.

Lody czereśniowe

Składniki:

Lody czereśniowe

 

Sposób przygotowania:

Lody czereśniowe
Umyte czereśnie drylujemy, dodajemy do nich sok z cytryny i dokładnie blendujemy.

Jajka ubijamy na parze z cukrem na puszystą masę. Wlewamy gorące mleko i jeszcze chwilę ubijamy.

Do przestudzonej masy dodajemy pulpę czereśniową oraz wlewamy śmietankę i mieszamy.

Gotową masę przekładamy do maszyny na pół godziny i zamrażamy lub kilkukrotnie zamrażamy i rozbijamy mikserem na przemian.

Tagi:

lody deser