Lody domowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 9

Ubić lub zmiksować desery z zimnym mlekiem i połączyć z ubitą śmietaną.

Lody domowe

Składniki:

Lody domowe

 

  • 2 opakowania „Śnieżki” lub „Deseru błyskawicznego”

 

  • półtorej szklanki mleka

 

 

  • 3 jaja

 

  • niepełna szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Lody domowe
Ubić lub zmiksować desery z zimnym mlekiem i połączyć z ubitą śmietaną. Zagotować cukier z dwiema łyżkami wody i cienkim strumieniem wlewać, cały czas ubijając, do ubitych uprzednio jaj. Połączyć obydwie masy, włożyć do plastikowego pojemnika lub woreczka foliowego i umieścić w zamrażalniku na 24 godz. Z porcji tej uzyskuje się około 1,5 kg lodów. Podawać przybrane bakaliami lub owocami. 100 g - 210 kcal