Sposób przygotowania:
Lody jagodowe na serku mascarponeWykonanie masy lodowej:
![Lody jagodowe na serku mascarpone Lody jagodowe na serku mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/lody-jagodowe-na-serku-mascarpone-414585.jpg)
Owoce płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy blenderem na gładką masę.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i owoce, miksujemy aż masa będzie puszysta dodając w trakcie miksowania cukier puder według uznania.
Mrożenie:
![Lody jagodowe na serku mascarpone Lody jagodowe na serku mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/lody-jagodowe-na-serku-mascarpone-414586.jpg)
Tak przygotowaną masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin. Masę lodową często mieszamy.
Podanie:
![Lody jagodowe na serku mascarpone Lody jagodowe na serku mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/lody-jagodowe-na-serku-mascarpone-414587.jpg)
Gdy lody będą miały odpowiednią konsystencję nakładamy do waflowych rożków i podajemy.
Rady:
Z przepisu wychodzi około półtora litra lodów.