Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Domowe lody jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Przepyszne lody jagodowe, koniecznie do wypróbowania w sezonie. Można je także przygotować z mrożonych jagód albo zawekowanych w soku własnym

Domowe lody jagodowe

Składniki:

Domowe lody jagodowe

 

Sposób przygotowania:

Domowe lody jagodowe

ETAP 1:

Domowe lody jagodowe
Następnie do jagód dodać kremówkę, zmiksować blenderem na gładki krem.

Jagody wsypać do rondelka wraz z cukrem, lekko rozgnieść widelcem, odstawić na godzinę, zagotować. Schłodzić.
Następnie do jagód dodać kremówkę, zmiksować blenderem na gładki krem.

ETAP 2:

Domowe lody jagodowe
Masę wlać do maszyny do kręcenia lodów i włączyć na 30 minut.

Masę wlać do maszyny do kręcenia lodów i włączyć na 30 minut.

ETAP 3:

Domowe lody jagodowe
Po tym czasie mieszankę nałożyć do miseczek i zjeść (będą miękkie) lub przełożyć do miski i mrozić jeszcze kilka godzin aby dało się uformować gałki.

Po tym czasie mieszankę nałożyć do miseczek i zjeść (będą miękkie) lub przełożyć do miski i mrozić jeszcze kilka godzin, aby dało się uformować gałki.


Tagi:

lody