Sposób przygotowania:
Rabarbarowy crème brûlée z jaglanki
Kaszę opłucz na sicie i przełóż do garnka. Dodaj mleko, wodę i sól, doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 20 minut, aż kasza zmięknie.
Rabarbar umyj i pokrój w plasterki. Przełóż do rondelka, dodaj skórkę cytrynową, kardamon i miód i zagotuj. Gotuj 10 minut aż zacznie się rozpadać. Wtedy dodaj rabarbar do kaszy, przełóż całość do blendera i zmiksuj na gładki krem. Przełóż do nasmarowanych masłem kokilek i wygładź powierzchnię łyżką zamoczoną w zimnej wodzie. Kokilki odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem posyp je cukrem i opiecz palnikiem do crème brûlée. Podawaj od razu. Zamiast lub oprócz kardamonu możesz wykonać także inne opcje smakowe: z mango, z wodą różaną, z truskawkami. Smacznego!
Rabarbar umyj i pokrój w plasterki. Przełóż do rondelka, dodaj skórkę cytrynową, kardamon i miód i zagotuj. Gotuj 10 minut aż zacznie się rozpadać. Wtedy dodaj rabarbar do kaszy, przełóż całość do blendera i zmiksuj na gładki krem. Przełóż do nasmarowanych masłem kokilek i wygładź powierzchnię łyżką zamoczoną w zimnej wodzie. Kokilki odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem posyp je cukrem i opiecz palnikiem do crème brûlée. Podawaj od razu. Zamiast lub oprócz kardamonu możesz wykonać także inne opcje smakowe: z mango, z wodą różaną, z truskawkami. Smacznego!
SylaUla