Sposób przygotowania:
Lody jogurtowe z jagodami
Kremówkę wlać do szklanej misy i ubić na sztywno, dodając zagęstnik. Wstawić naczynie z ubitą śmietaną na najwyższą półkę w lodówce i chłodzić z 40 min. Jagody przebrać, opłukać i odsączyć na sitku, a potem obtoczyć w cukrze wysypanym na talerz głęboki. Po wyjęciu kremówki wrzucić do niej jagody i wlać jogurt grecki. Wymieszać i wlać gęstą masę do pojemnika na lody i szczelnie zamknąć. Zamrażać przez 3-4 godziny, co jakiś czas zaglądać i przemieszać widelcem masę, aby potworzyły się kryształki lodu. Można także powbijać w masę patyczki do lodów jak się je ma w domu. Po upływie czasu wyjąć pojemnik, otworzyć i pokroić masę lodową na kawałki jak się chce jeść lody na patyku lub plastry jeśli nałożyć do pucharków. Podawać od razu.