Sposób przygotowania:
Lody kajmakowe (tylko 2 składniki, ekspresowe)
Dobrze schłodzoną kremówkę wlewamy do miski (może być też schłodzona, lepiej się ubije) i ubijamy na prawie sztywno. Gdy już zacznie tężeć stopniowo (łyżka po łyżce) zaczynamy dodawać masę kajmakową, cały czas miksując, by dobrze połączyć całość.
Po wyczerpaniu składników i dokładnym wymieszaniu przelewamy masę do zamykanego szczelnie pojemnika do zamrażania i chłodzimy.
Lodów nie trzeba mieszać, po zamrożeniu dają się łatwo nabierać łyżką.
Po wyczerpaniu składników i dokładnym wymieszaniu przelewamy masę do zamykanego szczelnie pojemnika do zamrażania i chłodzimy.
Lodów nie trzeba mieszać, po zamrożeniu dają się łatwo nabierać łyżką.
SylaUla
agnieszka32910
Niestety wydaje mi się litr lodów to mało, nawet bardzo mało :P
Jagodowa
MałaMi89
Litr to mało, bardzo mało nawet dla jednej osoby - lodowego amatora ;)))