Sposób przygotowania:
Lody krówkowe o smaku toffi
Schłodzoną śmietanę przełożyć do misy miksera. Do śmietany dodać masę kajmakową (krówkową) z puszki. Zmiksować śmietanę z kajmakiem, masą z toffi na gładką, jednolitą masę za pomocą miksera nastawionego na niezbyt szybkie obroty. Połączone składniki przelać do plastikowego pojemnika - o pojemności około 1 litra. Rzadką masę wstawić w zamkniętym pojemniku do zamrażalnika na kilka godzin, by stężała, odpowiednio się zmroziła. Podczas mrożenia lodów można je wyjąć i dopóki nie są jeszcze zbytnio zmrożone zmiksować je blenderem, wtedy w lodach nie będą powstawały kryształki i lody będą miały lepszą konsystencję. Ja miksowałam lody blenderem tylko raz podczas ich mrożenia, a i tak miały przyjemną, właściwą konsystencję, ładnie się mrożą. Jeść lody jak będą odpowiednio, solidnie zmrożone.