Sposób przygotowania:
Domowe lody kajmakowe
1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno.
2. Następnie dodajemy do niej kajmak i ubijamy, aż dobrze połączy się ze śmietanką.
3. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.
4. Podczas mrożenia masę lodową należy od czasu do czasu przemieszać.
Rady: Jeżeli chcemy mniej słodkie lody dodajemy połowę kajmaku ( 20 dag )
2. Następnie dodajemy do niej kajmak i ubijamy, aż dobrze połączy się ze śmietanką.
3. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.
4. Podczas mrożenia masę lodową należy od czasu do czasu przemieszać.
Rady: Jeżeli chcemy mniej słodkie lody dodajemy połowę kajmaku ( 20 dag )
LauraLaura
Babeczka35