Sposób przygotowania:
Lody mleczno-truskawkowe
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, zmiksować na mus, wlać do rondelka, dodać cukru do smaku (nie za dużo bo masa mleczna jest bardzo słodka), wymieszać i zagotować. Ostudzić. Włożyć na noc do lodówki. Mleczko skondensowane słodzone, kremówkę i twarożek zmiksować na jednolitą masę, schłodzić przez noc w lodówce. Na drugi dzień wlać do pojemnika od maszyny do lodów, włączyć maszynę na około 20 minut.Po tym czasie włożyć lody do plastikowego pojemnika, polać sosem truskawkowym i wymieszać tak aby uzyskać efekt marmurku. Włożyć do zamrażarki na 3-4 godziny. Jeśli nie mamy maszyny do lodów, wlać zmiksowaną masę do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Wyciągać co około godzinę i miksować. Gdy masa jest już dość gęsta polać sosem owocowym i wymieszać.