Sposób przygotowania:
Lody morelowe
Kwaśne mleko zmiksować na masę kremową z sokiem i skórką cytrynową oraz frutilozą.
Morele naciąć na krzyż, sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki.
Zrobić puree z moreli i połączyć z kwaśnym mlekiem. Krem morelowy przełożyć do metalowego naczynia i całość włożyć do zamrażalnika na 2-3 godziny. Masę lodową mieszać łyżką co jakiś czas.
Zamrożone lody przełożyć do salaterek deserowych i przybrać miętą.
Morele naciąć na krzyż, sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki.
Zrobić puree z moreli i połączyć z kwaśnym mlekiem. Krem morelowy przełożyć do metalowego naczynia i całość włożyć do zamrażalnika na 2-3 godziny. Masę lodową mieszać łyżką co jakiś czas.
Zamrożone lody przełożyć do salaterek deserowych i przybrać miętą.