agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Lody po królewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne lody na upalne dni w lecie.

Lody po królewsku

Składniki:

Lody po królewsku

 

  • 60 dag lodów bakaliowych
  • 60 dag lodów morelowych
  • 10 dag tartego piernika
  • 50 dag czekolady

Sposób przygotowania:

Lody po królewsku
Przygotować formę w kształcie prostokąta. Naczynie wykładamy lodami bakaliowymi, następnie posypujemy tartym piernikiem. Na to kładziemy lody brzoskwiniowe, naczynie szczelnie zamykamy wkładamy do zamrażalnika. Mrozimy 30 minut. Kolejno formę zamoczyć w gorącej wodzie, lody wyłożyć na talerz i na wierzchu posypać startą czekoladą.