ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Lody pomidorowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne, świeże, dość mało spotykany smak, idealne aby zaskoczyć swoich gości. Przygotowane dosłownie w kilka chwil.

Lody pomidorowe

Składniki:

Lody pomidorowe

 

  • 200g zamrożonych w całości pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki serka kremowego naturalnego
  • sól, pieprz, czosnek, bazylia do smaku
  • 3 usmażone na chrupko plastry salami

 

Sposób przygotowania:

Lody pomidorowe
Zamrażamy pomidorki koktajlowe. Kiedy są zamrożone wkładamy je do blendera. Dodajemy serek i przyprawy wedle naszego upodobania. Wszystko razem miksujemy dokładnie. Po kilku minutach masa staje się jednolita i "lodowa" i gładka. Przygotowane lody nakładamy natychmiast do pucharków, wafelków. Dekorujemy czipsami z salami i zaskakujemy gości. 

Tagi:

lody