Sposób przygotowania:
Lody truskawkowe z musem
Truskawki umyć i obrać z szypułek. Razem z ekstraktem waniliowym, sokiem z cytryny, zimnym mlekiem zmiksować na jednolitą masę i przelać do miski.
Ubitą na sztywno zimną kremówkę dodawać porcjami do masy truskawkowej i delikatnie wymieszać silikonową łopatką. Zmiksować na mus truskawki(100g).
Do plastykowego pojemnika wlewać na przemian porcję masy truskawkowej i polać musem truskawkowym. Pojemnik szczelnie zamknąć i włożyć co najmniej na 6-8 godzin do zamrażarki. Jeśli lody są długo w zamrażarce wyjąć je około 20 minut wcześniej, by łatwiej było nam je nabierać łyżką do lodów.
Ubitą na sztywno zimną kremówkę dodawać porcjami do masy truskawkowej i delikatnie wymieszać silikonową łopatką. Zmiksować na mus truskawki(100g).
Do plastykowego pojemnika wlewać na przemian porcję masy truskawkowej i polać musem truskawkowym. Pojemnik szczelnie zamknąć i włożyć co najmniej na 6-8 godzin do zamrażarki. Jeśli lody są długo w zamrażarce wyjąć je około 20 minut wcześniej, by łatwiej było nam je nabierać łyżką do lodów.