Sposób przygotowania:
Przepyszne lody truskawkowe
Najpierw przygotować krem. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować z cukrem i jajkami. Postawić na ogniu, dodać kawałki masła, podgrzewać aż zgęstnieje. Wystudzić. Krem i śmietanę mocno schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać krem i wymieszać.Wlać do szczelnie zamykanego pojemnika, wstawić do zamrażarki. 100 g truskawek umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Zmiksować blenderem z łyżeczką cukru, schłodzić. Po 2-3 godzinach wyjąć pojemnik z lodami, polać sosem truskawkowym, lekko przemieszać nożem aby powstały esy-floresy. Wstawić i zamrażać jeszcze 2 godziny (można zostawić w zamrażarce na dłużej, ale wtedy przed podaniem wyjąć trzeba wcześniej aby lekko zmiękły). Podawać ozdobione bezikami i świeżymi truskawkami.