plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Lody truskawkowo-wiśniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Moja córka zakochała się w lodach, które robię. Nigdy nie wie jaki smak też dziś dla niej wyczarowałam.

Lody truskawkowo-wiśniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lody truskawkowo-wiśniowe

 

Sposób przygotowania:

Lody truskawkowo-wiśniowe
Truskawki umyć, wyjąć z nich szypułki. Do blendera dodajemy pół kubka jogurtu naturalnego, łyżeczkę cukru i miksujemy około 2-3 minut na najwyższych obrotach. Truskawki przelewamy do pojemniczków na lody i wstawiamy do lodówki. Do blendera wrzucamy wiśnie bez pestek, dodajemy jogurt i cukier i znów miksujemy. Wyjmujemy pojemniczki do lodów gdzie już są zmiksowane truskawki, stukamy nimi z 2-3 razy o blat (wy wyszły pęcherzyki powietrza) . Wiśnie przelewamy na truskawki, strzepujemy 1-2 razy , wkładamy patyczki i odstawiamy do zamrażalnika na 2-3 godziny.
Lody truskawkowo-wiśniowe
Truskawki umyć, wyjąć z nich szypułki. Do blendera dodajemy pół kubka jogurtu naturalnego, łyżeczkę cukru i miksujemy około 2-3 minut na najwyższych obrotach.
Lody truskawkowo-wiśniowe
Truskawki przelewamy do pojemniczków na lody i wstawiamy do lodówki.
Lody truskawkowo-wiśniowe
Do blendera wrzucamy wiśnie bez pestek, dodajemy jogurt i cukier i znów miksujemy.
Lody truskawkowo-wiśniowe
Wyjmujemy pojemniczki do lodów gdzie już są zmiksowane truskawki, stukamy nimi z 2-3 razy o blat (wy wyszły pęcherzyki powietrza). Wiśnie przelewamy na truskawki, strzepujemy 1-2 razy, wkładamy patyczki i odstawiamy do zamrażalnika na 2-3 godziny.

Tagi:

lody