SUPERPRZEPIS

Łosoś miodowo-musztardowy

  • 13
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Łosoś miodowo-musztardowy Więcej zdjęć (4)

Ryba jest smaczna i soczysta-Polecam :-)

Składniki:

Łosoś miodowo-musztardowy

 

  • 350g filet łososia ze skórą-świeży
  • NA MARYNATĘ:
  • 2 czubate łyżeczki musztarda rosyjska-ostra
  • 2 czubate łyżeczki miód (u mnie wielokwiatowy)
  • 1 plaster limonki (1cm)
  • 1/2 płaska łyżeczka sól morska
  • pieprz kolorowy wg.uznania
  • DODATKOWO:
  • folia aluminiowa
  • naczynie żaroodporne
  • olej do posmarowania naczynia żaroodpornego

Sposób przygotowania:

Łosoś miodowo-musztardowy
Z w/w składników robimy marynatę do naszej ryby-mieszamy. Z fileta łososia usuwamy łuski.Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Kroimy go na dwie równe części Naczynie smarujemy olejem i w nim układamy porcje ryby.Na każdą rozsmarowujemy naszą marynatę.Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce ok.1h Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180*C (grzanie góra-druga półka od góry) i pieczemy 30 minut. Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :=)
Łosoś miodowo-musztardowy
Z w/w składników robimy marynatę do naszej ryby-mieszamy.
Łosoś miodowo-musztardowy
Z fileta łososia usuwamy łuski.Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Kroimy go na dwie równe części Naczynie smarujemy olejem i w nim układamy porcje ryby.Na każdą rozsmarowujemy naszą marynatę.Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce ok.1h
Łosoś miodowo-musztardowy
gotowy łosoś wyglada tak po upieczeniu podajemy z czym kto lubi :)

Tagi:

marynaty