jaros26

jaros26

Kucharz
[Przepisów: 9]

Łosoś na kołderce z papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest to potrawa dość wytrawna

Łosoś na kołderce z papryki

Składniki:

Łosoś na kołderce z papryki

 

  • fasolki szparagowej,2 czerwone i 2 zielone papryki uprzednio upieczone na grillu pokrojone w paski

Sposób przygotowania:

Łosoś na kołderce z papryki
Rozgrzać piekarnik do 200 st.C .Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy.Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety z lososia obsypać niewielką ilością mąki tylko po jednej stronie.Doprawić je do smaku solą i pieprzem.smażyć po stronie posypanej mąką przez 3 minuty,aż osiągną zlocisty odcień i odstawić na bok.W żaroodpornym naczyniu rozgrzać na średnim ogniu pozostałą część oliwy.Wrzucić cebulę i smażyć przez 3 minuty.Dodać pomidory,fasolkę,czosnek,wino,paprykę,sól i pieprz do smaku wymieszać.Doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień do temperatury 150 stopni i gotować przez 5 minut,od czasu do czasu mieszając.Ułożuć kawałki lososia na warzywach doprawić solą i pieprzem.Przykryć naczynie,wstawić do piekarnika i piec 15 minut.Rybę podawać na kołderce z pieczonych warzyw--smacznego

Tagi:

grill papryka