Sposób przygotowania:
Łosoś na kołderce z papryki
Rozgrzać piekarnik do 200 st.C .Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy.Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety z lososia obsypać niewielką ilością mąki tylko po jednej stronie.Doprawić je do smaku solą i pieprzem.smażyć po stronie posypanej mąką przez 3 minuty,aż osiągną zlocisty odcień i odstawić na bok.W żaroodpornym naczyniu rozgrzać na średnim ogniu pozostałą część oliwy.Wrzucić cebulę i smażyć przez 3 minuty.Dodać pomidory,fasolkę,czosnek,wino,paprykę,sól i pieprz do smaku wymieszać.Doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień do temperatury 150 stopni i gotować przez 5 minut,od czasu do czasu mieszając.Ułożuć kawałki lososia na warzywach doprawić solą i pieprzem.Przykryć naczynie,wstawić do piekarnika i piec 15 minut.Rybę podawać na kołderce z pieczonych warzyw--smacznego