Sposób przygotowania:
Łosoś na roszponce w koperkowym sosie
Łososia oczyszczamy. Do garnka wlewamy zimną wodę, dodajemy szczyptę soli i cukru, wkładamy pokrojoną i obraną cebulę, kilka gałązek koperku i łososia. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Po ugotowaniu filet odwracamy na druga stronę i zostawiamy jeszcze kilka minut w ciepłej wodzie. Następnie łososia wyjmujemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy umytą i osuszoną roszponkę. Kolejno wykładamy kawałki łososia. Można udekorować jeszcze pozostałym koperkiem. Z podanych składników przygotowujemy sos. Do sosu dodajemy 2 łyżki posiekanego drobno koperku. Łososia podajemy polanego sosem lub sos stawiamy obok. Życzę smacznego :)
Netka
Cukiereczek13
Dziękuje i polecam :)