KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś na szarpanej bagietce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

łosoś inaczej ale ciekawie

Łosoś na szarpanej bagietce. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś na szarpanej bagietce.

 

  • 150 gram świeżego filetu z łososia,
  • kawałek świeżej bagietki,
  • kilka kropli dobrej oliwy,
  • sól, pieprz, cytryna do smaku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • dekoracja: biała rzepa, buraczki i zielenina,pomidorek, oliwki, wiórki parmezanu i mała papryczka,

Sposób przygotowania:

Łosoś na szarpanej bagietce.
Grillujemy kawałek ręcznie rozerwanej bagietki, polanej oliwą i natartą czosnkiem, solimy i pieprzymy, jeśli jest gotowa odstawiamy w ciepłe miejsce. Przygotowujemy fileta z łososia, posypujemy pieprzem, solą i skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy na patelnie grillowa i czekamy aż uzyskamy zarumieniony kawałek. Na talerz układamy poszarpaną grillowaną bagietkę, następnie posypujemy całą dekoracją zielono- biało- czerwoną mieszanką, dekorujemy oliwkami, układamy filet z łososia i posypujemy wiórkami parmezanu. SMACZNEGO.
Łosoś na szarpanej bagietce.
Etap 1
Łosoś na szarpanej bagietce.
Etap 2
Łosoś na szarpanej bagietce.
Etap 3