ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Łosoś parowany z sosem ogórkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra ryba. Doskonałym dodatkiem jest sos ogórkowy. To danie dla tych co nie mogą albo nie lubią smażonych ryb.

Łosoś parowany z sosem ogórkowym

Składniki:

Łosoś parowany z sosem ogórkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś parowany z sosem ogórkowym

ETAP 1:

Filet z łososia dokładnie umyć, osuszyć i poporcjować. Ułożyć na patelni. Podlać ( 1/4 szkl )wodą. Patelnię przykryć i parować rybę ( gotować do całkowitego pozbycia się wody).

Uparowaną rybę posolić i oprószyć pieprzem.
Zielony ogórek umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

Można wcześniej obrać, jeśli skórka jest zbyt twarda.

Do zawiesiny dodać jogurt, majonez, sok z cytryny, musztardę, miód i sól do smaku.

Dokładnie wymieszać. Pozostawić na ok 10 min, żeby składniki się połączyły.

Łososia można podawać ciepłego lub na zimno z dodatkiem tego pysznego sosu.

Smacznego.


Tagi:

danie dietą