Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony z salsą mango
SALSA
W misce połączyć składników, delikatnie wymieszać
ŁOSOŚ
Rozgrzej piekarnik do 200*C. Blachę wyłóż folią aluminiową.
Wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miód, paprykę i sól.
Namocz w nich łososia, przełóż go na blachę.
Piecz do czasu aż stanie się nieprzejrzysty w centrum, około 10-20 minut w zależności od piekarnika. Podawać z salsą wyłożoną na łososia.
W misce połączyć składników, delikatnie wymieszać
ŁOSOŚ
Rozgrzej piekarnik do 200*C. Blachę wyłóż folią aluminiową.
Wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miód, paprykę i sól.
Namocz w nich łososia, przełóż go na blachę.
Piecz do czasu aż stanie się nieprzejrzysty w centrum, około 10-20 minut w zależności od piekarnika. Podawać z salsą wyłożoną na łososia.
cukinia
martaw2000