jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Łosoś przygotowany na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Taki łosoś jest nie tylko dla osób, które muszą dbać jak i co jedzą ale również dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać.

Łosoś przygotowany na parze Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Łosoś przygotowany na parze

 

Sposób przygotowania:

Łosoś przygotowany na parze
Łososia myjemy i osuszamy, skrapiamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Posypujemy pieprzem cytrynowym i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Wyjmujemy i przekładamy do naczynia do gotowania na parze.

Gotujemy około 3-4 minuty i jest ryba gotowa. Jeżeli przygotujemy wcześniej można sobie ponownie odgrzać na parze.

Jest to szybkie i zdrowe danie do ziemniaków, kaszy czy ryżu. Ja przygotowuję takiego łososia na Święta i na Wigilię.
Łosoś przygotowany na parze
Filet z łososia ze skórą umyć i osuszyć
Łosoś przygotowany na parze
Osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem cytrynowym i odstawić do lodówki na 20 minut
Łosoś przygotowany na parze
Wyjąć z lodówki i przełożyc do naczynia do gotowania na parze
Łosoś przygotowany na parze
Ja takiego łososia przygotowuję także na wigilię
Łosoś przygotowany na parze
To jest szybkie danie i dla osób które się zdrowo odżywiają

Tagi:

dania