zozolek

zozolek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 35]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Łososiowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zobacz jak zrobić efektowną przekąskę z łososia i serka kanapkowego.

Łososiowe babeczki

Składniki:

Łososiowe babeczki

 

  • 150g łososia wędzonego w plastrach
  • 150g białego serka kanapkowego
  • koper
  • szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania:

Łososiowe babeczki
 1. Porozdzielaj plastry łososi i połóż je na talerzyku. Koperek i szczypiorek drobno pokrój. Dodaj do serka kanapkowego i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą.

 


2. Małą filiżankę obłóż plastrami łososia. Do środka włóż przygotowany serek. Zawiń końcówki tworząc babeczkę. Przykryj folią i włóż na 3-4 godziny do lodówki. Wyjmij na talerz.