mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gdy potrzebuję polewę czekoladową wtedy korzystam tylko z tego przepisu:)

Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)

 

Sposób przygotowania:

Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)
W rondelku umieszczam masło, kwaśną śmietanę, kakao i cukier. Całość podgrzewam na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Żelatynę wsypuję do szklanki, zalewam zimną wodą do 1/4 wysokości szklanki i pozostawiam na 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie wstawiam szklankę z żelatyną do mikrofalówki na 30 sekund i rozpuszczam żelatynę. Płynną żelatynę i dokładnie rozpuszczoną dodaję do rondla z zawartością, dokładnie mieszam i chwilę podgrzewam. Gotową polewą dekoruję wypieki.
Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)
W rondelku umieszczam masło, śmietanę, cukier i kakao
Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)
Żelatynę zalewam zimną wodą, po napęcznieniu podgrzewam
Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)
Do gotującej się polewy dodaję rozpuszczoną żelatynę i chwilę jeszcze podgrzewam
Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)
Gotową polewą dekoruję ciasta, ciasteczka i torty