Sposób przygotowania:
Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)
W rondelku umieszczam masło, kwaśną śmietanę, kakao i cukier. Całość podgrzewam na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Żelatynę wsypuję do szklanki, zalewam zimną wodą do 1/4 wysokości szklanki i pozostawiam na 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie wstawiam szklankę z żelatyną do mikrofalówki na 30 sekund i rozpuszczam żelatynę. Płynną żelatynę i dokładnie rozpuszczoną dodaję do rondla z zawartością, dokładnie mieszam i chwilę podgrzewam. Gotową polewą dekoruję wypieki.
![Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała) Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lsniaca-polewa-czekoladowa-doskonala-147014.jpg)
![Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała) Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lsniaca-polewa-czekoladowa-doskonala-147015.jpg)
![Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała) Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lsniaca-polewa-czekoladowa-doskonala-147016.jpg)
![Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała) Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lsniaca-polewa-czekoladowa-doskonala-147017.jpg)