Odp: Odp: Wiecznie uśmiechnięte parówki

ciasteczka napisał(a): biedroneczki napisał(a): Co zrobić i jak gotować parówki, by te nie pękały?

A gotujesz parówki w osłonkach czy je zdejmujesz?

Gotuję je w osłonkach.

Opadająca piana w cieście

Czemu opada mi piana w cieście? Co piekę sernik z pianą i kruszonką to mi ta piana opada i jej nie widać W piekarniku jest super ekstra. Ogromna, a po wyjęciu z lupą trzeba szukać :/

Pieczywo z ziarnem

Jakiego rodzaju ziaren używacie przy pieczeniu bułek i chleba z ziarnem?

Powtórne gotowanie wody

Spotkał się ktoś z Was z opinią, że ponowne gotowanie wody i używanie jej do picie jest szkodliwe dla organizmu?

Mąka na ciasto makaronowe

Jakiej mąki używacie do zrobienia domowego makaronu?

Tort dla dziecka

Macie pomysł jak zrobić tort w kształcie minionka?

Odp: Odp: Odp: Mrożone maliny

biedroneczki napisał(a): Ja bym zrobiła lody

Możesz też je dodać do koktajlu owocowego Będą idealne do jego schłodzenia

Odp: Odp: Mrożone maliny

Ja bym zrobiła lody

Odp: Odp: Ile masy do tortu?

Uff. Już myślałam, że ze mną coś jest nie tak, bo daję sporo masy. Tort to tort a nie biszkopt posmarowany porcją masy w ilości masła na pieczywie

Ile masy do tortu?

Jak przygotowujecie tort przekładany np. bitą śmietaną i wiśniami to ile masy dajecie pomiędzy biszkopty? Ja daję sporo, a jak jadłam tort u znajomych to masy było jak na lekarstwo. Praktycznie sam biszkopt.