Odp: Plama z cegły
- Forum: Plama z cegły
mocsłodkości napisał(a): Moje dzieciaki wybrudziły ubrania czymś w rodzaju sproszkowanej cegły. Jak się jej pozbyć? Było mokre i się przykleiło. Odpadło, a plama jak malowana :/
A próbowałaś odplamiacza?
Staż w Gotujmy: 3123 dni
Miasto: -
mocsłodkości napisał(a): Moje dzieciaki wybrudziły ubrania czymś w rodzaju sproszkowanej cegły. Jak się jej pozbyć? Było mokre i się przykleiło. Odpadło, a plama jak malowana :/
A próbowałaś odplamiacza?
robaczek napisał(a): Szukam ciekawych przepisów na sałatki imieniny. Możecie polecić mi jakieś fajne przepisy, która zaskoczą i zachwycą gości? Będę wdzięczna.
A może ryba po grecku? Co prawda nie wiem czy to można zaliczyć do sałatek, ale u nas znika bardzo szybko
ciasteczka napisał(a): Chciałam do tortu użyć masy orzechowej, którą robiła moja babcia do kruchych babeczek. Robi się ją z przesmażonych i zaparzonych zmielonych orzechów włoskich połączonych z utartym masłem. Jak myślicie nada się ta masa do tortu?
A mogę prosić o przepis na taką masę Z chęcią wypróbuję ją do kruchych babeczek
ciasteczka napisał(a): Jak pieczecie w domu jabłecznik to dodajecie do jabłek rodzynki?
My czasem dodajemy rodzynki. Najlepsze są takie ciemne chyba się koryntki nazywają
misia5 napisał(a): skuter5 napisał(a): Jak przygotowujecie sosy pomidorowe do słoików to jakich przypraw używacie? Dodajecie świeże zioła czy lepiej dodać suszone?
Ja dodawałam świeże. Jednak one ciemnieją i nie wyglądają już potem tak apetycznie. W tym roku zrobię sos pomidorowy bez świeżych ziół i dodam je bezpośrednio do dania, do którego użyję sosu
Też tak uważam. Potem wszyscy wydłubują te czarne kawałki z sosu myśląc, że coś się przypaliło, a ja to wpakowałam do słoika
skuter5 napisał(a): Jaką odmianę gruszek polecacie do deserów i ciast?
Twarde Dzięki temu się nie rozpadną
Ciekawe pomysły. Muszę wypróbować przy następnym nadziewanym makaronie
Suszone grzyby przed dodaniem do zupy moczyć czy nie trzeba?
Dzięki za wszystkie opinie. Wiedziałam, że na Was można liczyć
U nas jest to cukinia, kolorowa papryka i pomidory