Koreczki
- Forum: Koreczki
 
Jakich składników używacie do przygotowywania koreczków? Szukam nowych inspiracji, bo moje choć pyszne to są już oklepane. Zawsze ser żółty, wędlina, ogórek, pomidor, pieczarka. Czego jeszcze można użyć?
Staż w Gotujmy: 3296 dni
Miasto: -
Jakich składników używacie do przygotowywania koreczków? Szukam nowych inspiracji, bo moje choć pyszne to są już oklepane. Zawsze ser żółty, wędlina, ogórek, pomidor, pieczarka. Czego jeszcze można użyć?
robaczek napisał(a): Macie jakiś patent na pokrojenie boczku na cieniutkie plasterki? Chciałam zrobić śliwki w boczku, ale grube plastry boczku psują cały efekt. Będę wdzięczna za sugestie. 
Krajalnica 
 Chyba nie ma niczego co by pokroiło cieniej i dokładniej 
 Może nie licząc japońskiego mistrza sushi 
biedroneczki napisał(a): U mnie też są 
 Ja je mam na ratunek 
 Chce mi się czegoś, a nie mam z czego zrobić 
 
I na pocieszenie. Jak robię ciasto sama i mi nie wyjdzie , a mam mieć gości i ciasto potrzebne od zaraz to mnie taki gotowiec ratuje 
U mnie też są 
 Ja je mam na ratunek 
 Chce mi się czegoś, a nie mam z czego zrobić 
Jak długo schną cukrowe ozdoby? Chciałam zamówić kilka w cukierni i nie wiem ile czasu wcześniej muszę to zrobić. Wolałabym nie zostać na lodzie, bo figurka nie wyschnie na czas. Będę wdzięczna za pomoc i informację.
Czego używacie do rozbijania orzechów? Ja trafiłam na takie mega twarde skorupki, które rozwaliły mi dziadka do orzechów 
 Mój ulubiony dziadek pożegnał się z "życiem". Młotek też nie dał rady. Orzechy uciekają na wszystkie strony. A mi się tak chce orzecha 
 normalnie zatrudniłabym wiewiórki jak w jednej książce 
 ale obawiam, się że te moje zjedzą orzechy a mi zostawią łupinki 
Czym kierujecie się przy wyborze mebli do kuchni? Na co zwracacie największą uwagę? Lepsze są tez połyskiem czy matowe? Które lepiej się czyści?
Planujemy kupić frytkownicę. Na co zwrócić uwagę?
Moja mama planuje zakup termometru kuchennego. Na co powinna zwrócić uwagę przy jego wyborze?
Ile mąki dodajecie do zasmażki, żeby kapusta nie była ani za wodnista ani za gęsta i oblepiona górą mąki?