Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
- Forum: Jaką macie pogodę za oknem?
U nas dzisiaj, a w zasadzie wczoraj było nawet całkiem całkiem. Pomimo porannego deszczu popołudniu wyszło słońce. Oj będą grzyby rosły
Staż w Gotujmy: 3418 dni
Miasto: -
U nas dzisiaj, a w zasadzie wczoraj było nawet całkiem całkiem. Pomimo porannego deszczu popołudniu wyszło słońce. Oj będą grzyby rosły
Uwielbiam naleśniki z mąki orkiszowej Za tymi z mąki gryczanej nie przepadam. Zjeść zjem, ale jakiegoś wielkiego szału nie ma. Muszę spróbować wymieszać ją z innymi mąkami. Może wówczas mi zasmakuje
Co zrobić, żeby sos pomidorowy z dodatkiem cebuli się nie psuł? Mam pecha jak nic. Za każdym razem jak robię sos z dodatkiem cebule ten się psuje. Co robię źle? Co zrobić żeby te nieszczęsne sosy się nie psuły?
Ja ziemniaki gotuję tak jak zawsze i dodaję tylko masło. Potem miksuję. Tym razem spróbuję zrobić puree wg Twojego przepisu. Dziękuję za radę
Po przeczytaniu Twojego wpisu tak z ciekawości zabrałam się do pisania dat i całkiem nieźle mi poszło. Kilka pominęłam, bo mi z głowy wyleciały ale sporo tego jest Dzięki za przypomnienie
Pociechy stały nade mną i mnie kontrolowały
Była niezła zabawa, bo potem i one zabrały się za wypisywanie dat, które same pamiętają
Osobiście nie polecam mrożenia pizzy z dodatkami przed upieczeniem. Ja raz tak zrobiłam i pizza poszła do wyrzucenia. Może to była moja wina, a może zawiniła zamrażarka, ale pizza była okropna. Ciasto nie wyrosło a składniki wyglądały dość makabrycznie.
Na internecie znalazłam masę fajnych przepisów na sałatki z wykorzystaniem właśnie takiej marynowanej dyni jakby co podeślę Ci linki do kilku stron
Ja też dołączam się do życzeń dla całego nauczycielskiego grona oraz całej szkolnej dziatwy począwszy od pierwszaków, którzy zaczynają swoją przygodę ze szkołą a kończąc na tych, którzy już niedługo opuszczą szkolne mury na zawsze ( no może prawie na zawsze, bo potem wkraczamy tam w innej roli rodziców lub nauczycieli.
Niby banalny temat, bo kto nie potrafi ugotować brokuła A wie może ktoś jak to zrobić, żeby ten brokuł nie zmienił koloru z ślicznego zielonego na taki paskudny wyblakły i poszarzały zielony?
Ugotowałam brokuła tak jak radziłaś i faktycznie wyszedł śliczny zielony a nie szarobury jak zawsze Do tego był chrypki, a nie ciapciaty
Dzięki za radę