Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas dzisiaj, a w zasadzie wczoraj było nawet całkiem całkiem. Pomimo porannego deszczu popołudniu wyszło słońce. Oj będą grzyby rosły

Odp: Odp: Odp: Mąka gryczana

Uwielbiam naleśniki z mąki orkiszowej Za tymi z mąki gryczanej nie przepadam. Zjeść zjem, ale jakiegoś wielkiego szału nie ma. Muszę spróbować wymieszać ją z innymi mąkami. Może wówczas mi zasmakuje

Sosy z cebulą na zimę

Co zrobić, żeby sos pomidorowy z dodatkiem cebuli się nie psuł? Mam pecha jak nic. Za każdym razem jak robię sos z dodatkiem cebule ten się psuje. Co robię źle? Co zrobić żeby te nieszczęsne sosy się nie psuły?

Odp: Odp: Puree ziemniaczane

Ja ziemniaki gotuję tak jak zawsze i dodaję tylko masło. Potem miksuję. Tym razem spróbuję zrobić puree wg Twojego przepisu. Dziękuję za radę

Odp: Daty z historii

Po przeczytaniu Twojego wpisu tak z ciekawości zabrałam się do pisania dat i całkiem nieźle mi poszło. Kilka pominęłam, bo mi z głowy wyleciały ale sporo tego jest Dzięki za przypomnienie Pociechy stały nade mną i mnie kontrolowały Była niezła zabawa, bo potem i one zabrały się za wypisywanie dat, które same pamiętają

Odp: Odp: Odp: Pizza mrożenie

Osobiście nie polecam mrożenia pizzy z dodatkami przed upieczeniem. Ja raz tak zrobiłam i pizza poszła do wyrzucenia. Może to była moja wina, a może zawiniła zamrażarka, ale pizza była okropna. Ciasto nie wyrosło a składniki wyglądały dość makabrycznie. 

Odp: Marynowana dynia

Na internecie znalazłam masę fajnych przepisów na sałatki z wykorzystaniem właśnie takiej marynowanej dyni jakby co podeślę Ci linki do kilku stron

Odp: Odp: Szkoła :)

Ja też dołączam się do życzeń dla całego nauczycielskiego grona oraz całej szkolnej dziatwy począwszy od pierwszaków, którzy zaczynają swoją przygodę ze szkołą a kończąc na tych, którzy już niedługo opuszczą szkolne mury na zawsze ( no może prawie na zawsze, bo potem wkraczamy tam w innej roli rodziców lub nauczycieli.

Gotowanie brokuła

Niby banalny temat, bo kto nie potrafi ugotować brokuła A wie może ktoś jak to zrobić, żeby ten brokuł nie zmienił koloru z ślicznego zielonego na taki paskudny wyblakły i poszarzały zielony?

Odp: Odp: Odp: Odp: Gotowanie brokuła

Ugotowałam brokuła tak jak radziłaś i faktycznie wyszedł śliczny zielony a nie szarobury jak zawsze Do tego był chrypki, a nie ciapciaty Dzięki za radę