Przyznam szczerze, że trufle jadłam tylko w restauracji i to we Włoszech, a w Polsce miałam do czynienia głównie z aromatyzowaną truflami oliwą. Ale zapach tej oliwy był dziwny
A ja najbardziej lubię kaszę gryczaną z sosem z suszonych borowików jako dodatek do zrazów wołowych po staropolsku. Kiedyś jak pracowałem w dobrej knajpie w Brukseli...to za tę potrawę otrzymałem wyróżnienie. A to nie byle co gdy konkurencyjne potrawy dotyczą wyrafinowanych potraw z np. truflami.
W dawnych czasach jadałam kaszę gryczaną tak jak wszyscy z gulaszem najchętniej i ogórem kiszonym, a teraz z łososiem albo z serem feta. W ogóle to z kaszą eksperymentuję i dodaję do niej różne rzeczy na przykład dynię i ser kosi - pychota.
Obejrzałam kolejną lekcję. Ja kaszę gryczaną gotuję podobnie, tylko, że najpierw na tłuszczu podsmażam cebulkę i czosneczek, a potem dodaję kaszę i prażę ją tak jak na filmie w tym tłuszczyku. Następnie wlewam wodę lub bulion warzywny z kostki (może być Winiary). W połowie gotowania dodaję suszony majeranek. Niebo w gębie... A wy jak robicie kaszę gryczaną?
Robisz bogatszą wersję mojej.Też prażę kaszę na maśle. Potem podlewam bulionem w proporcji 2 części wody na 1 część kaszy. Muszę spróbować następnym razem zrobić tak jak Ty. Jesz ją samą czy z dodatkami?
Obejrzałam kolejną lekcję. Ja kaszę gryczaną gotuję podobnie, tylko, że najpierw na tłuszczu podsmażam cebulkę i czosneczek, a potem dodaję kaszę i prażę ją tak jak na filmie w tym tłuszczyku. Następnie wlewam wodę lub bulion warzywny z kostki (może być Winiary). W połowie gotowania dodaję suszony majeranek. Niebo w gębie... A wy jak robicie kaszę gryczaną?
Szkoła gotowania
Obserwuj wątekOdp: Gotowanie kaszy gryczanej
Bahus
Odp: Odp: Gotowanie kaszy gryczanej
Odp: Gotowanie kaszy gryczanej
Ciuciu
Odp: Gotowanie kaszy gryczanej
Bahus
Odp: Gotowanie kaszy gryczanej
Odp: Gotowanie kaszy gryczanej
Ciuciu
Odp: Gotowanie kaszy gryczanej
Papaja
Odp: Gotowanie kaszy gryczanej
Henia
Robisz bogatszą wersję mojej.Też prażę kaszę na maśle. Potem podlewam bulionem w proporcji 2 części wody na 1 część kaszy. Muszę spróbować następnym razem zrobić tak jak Ty. Jesz ją samą czy z dodatkami?
Odp: Szkoła gotowania - jak mieszacie sos
Mufinka1
Gotowanie kaszy gryczanej
Obejrzałam kolejną lekcję. Ja kaszę gryczaną gotuję podobnie, tylko, że najpierw na tłuszczu podsmażam cebulkę i czosneczek, a potem dodaję kaszę i prażę ją tak jak na filmie w tym tłuszczyku. Następnie wlewam wodę lub bulion warzywny z kostki (może być Winiary). W połowie gotowania dodaję suszony majeranek. Niebo w gębie... A wy jak robicie kaszę gryczaną?