Odp: co na kolację ?
- Forum: co na kolację ?
Pieczony bakłażan "na szybko" z orientalnymi przyprawami, serbskim serem kajmak i polską kiełbasą
Staż w Gotujmy: 4950 dni
Miasto: -
Pieczony bakłażan "na szybko" z orientalnymi przyprawami, serbskim serem kajmak i polską kiełbasą
Gratulacje Magdo A co najlepsze to każdy z nich przepyszny
czekoladka_m napisał(a): Wspaniała książka, Netko świetne nagrody
A ja Wam się pochwalę, że kilka dni temu przekroczyłam swoje 500 przepisów na gotujmy.pl
Gratki raz jeszcze, w 100% zasłużona! Super książka, sam sobie ją zamówię chyba Miałaś już może okazję coś z niej przygotować?
Netka napisał(a): Chcaiałabym bardzo podziękować i jednocześnie pochwalić się nagrodami, jakie otrzymałam od Was do tej pory a nie miałam okazji wcześniej tego zrobić Najbardziej cieszę się z książki "czekoladowej" GU Przepiękne zdjęcia i bardzo ciekawe przepisy Dziękuję raz jeszcze
Zamieszczam kilka przepięknych zdjęć właśnie z książki GU
Nie wiedziałem, że Jamie został blokersem Ale w gruncie rzeczy pasuje do jego wyluzowanej osoby, joł!
Netka napisał(a): Nie wiedziałam, w którym watku to napisać ale tutaj chyba będzie ok.
Kupiłam sobie kilka dni temu książkę, z przepisami Jamiego....wszystko było by ok gdyby nie kilka zdjęć...a szczególnie te na samym końcu, weżcie mnie uszczypnijcie i powiedzcie,że to nie jest on.
Aniu, czekamy niecierpliwie na Twoje przepisy, ale Twojego autorstwa i z Twoimi zdjęciami
annina napisał(a): ....A JAK SIE NIE PRZYDA MOJE PRZYKRE DOSWIADCZENIE TO NAPEWNO BARDZIEJ SIE PRZYDA ""KORZYSCI Z SELERA""AHAHAHAHAH!
NO SZKODA! A TYLE MIALAM FAJNYCH PRZEPISUW I WCZORAJ SIEDZIALAM DO POZNA W NOCY I ZA KAZDYM RAZEM COS MI ZNIKALO!NO NIC.....
POZDROWIONKA I JESZCZE RAZ DZIEKUJA ZA WYCZERPUJACA ODPOWIEDZ
ANIA DA GENOVA!
Dzięki dziewczyny, bardzo mi miło Też trochę wyjadłem z piekarnika hehe czekam teraz, żeby się przegryzły z oliwą i zobaczymy co to za cudo - na kanapeczce z kozim serkiem mmmm
Co do drugiej partii to się zbieram, ale susząc w piekarniku boję się je zostawić nawet na godzinę - zmieniam blachy miejscami, sprawdzam czy się nie przypalają... No i jednak trochę strach zostawić uchylony piekarnik sam w mieszkaniu, wiadomo co mu strzeli do głowy jak taki rozgrzany!? Tak więc czasu schodzi a ciężko wysiedzieć w miejscu
Ale obiecuję, że jak tylko rozszerzę produkcję to macie jak w banku po słoiczku
Ja się pochwalę, bo ususzyłem swoje pierwsze w życiu pomidory. W piekarniku - zapach był taki, że powinni odświeżacz powietrza o zapachu suszonych pomidorów sprzedawać Dodałem trochę świeżych i suszonych ziół, chilli oraz czosnek
Moi drodzy,
Od kwietnia przeprowadzam się i będę miał trochę więcej miejsca dla siebie, w związku z tym pomyślałem o uprawie skromnego ziołowego, doniczkowego ogródka.
W związku z tym moje pytanie, zanim ruszę do googla na poszukiwania warto zasięgnąć języka u doświadczonych zielarek i zielarzy, może tacy tu są? Może ktoś ma już doświadczenie w uprawie swoich ziół? Jak trudne są początki? Dużo miejsca potrzeba? Opłaca się czy lepiej pozostać przy jednorazówkach z marketu?
Proszę, pomóżcie!
Na pewno jest pyszne, wygląda fenomenalnie, jednak w tym wątku polecamy przepisy innych użytkowników wypróbowane przez nas i na nas
monik.sadowska napisał(a): Serdecznie polecam to danie - jest niesamowicie pyszne! https://gotujmy.pl/makaron-w-sosie-z-pomidorkow-cherry-,przepisy,198682.html
Piękne są! Co do za odmiana w fiolecie?
pacpaw napisał(a): Może to nie zioła ale tez uprawiane na balkonie. Dają dużo frajdy - papryczki: