Odp: Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Daj znać koniecznie jak było pierwszego dnia
iwa643 napisał(a): jest piękny światowy poziom oby dali skorzystać z atrakcji po godzinach hihi
Staż w Gotujmy: 4950 dni
Miasto: -
Daj znać koniecznie jak było pierwszego dnia
iwa643 napisał(a): jest piękny światowy poziom oby dali skorzystać z atrakcji po godzinach hihi
Gratulacje! Rany, ale jest piękny!
iwa643 napisał(a): Dzielę się moją dobrą nowiną od poniedziałku idę do pracy do 1 z 4 restauracji hotelu Arłamów **** http://www.arlamow.com.pl/ długo czekałam aż go otworzą i już ale mam stracha
edytaha napisał(a): kołczu napisał(a): Dziękujemy Edyto za miłe słowa Cieszę się, że dobrze się bawiłaś i co więcej - że mogliśmy się poznać w realu
Dla wszystkich innych mam dobrą wiadomość - będą kolejne warsztaty i miejsca dla Was, więcej informacji już niedługo
Robercie, na warsztatach bawiłam się wspaniale, zresztą sam widziałeś
Bardzo się cieszę z naszego spotkania, bo jesteś przemiłym facetem
Jeszcze raz dziękuję Redakcji za zaproszenie mojej skromnej osoby
Dziękujemy Edyto za miłe słowa Cieszę się, że dobrze się bawiłaś i co więcej - że mogliśmy się poznać w realu
Dla wszystkich innych mam dobrą wiadomość - będą kolejne warsztaty i miejsca dla Was, więcej informacji już niedługo
Z sous vide miałem do czynienia na warsztatach, o których piszę więcej tutaj https://gotujmy.pl/sous-vide---awangarda-w-kuchni,artykuly,15424.html
Przyrządzaliśmy ryby i kaczkę, rybom wystarczył kwadrans w 56 stopniach, kaczka musiała posiedzieć trochę dłużej (25 minut 62*C) ale była doskonała po podsmażeniu. Przy czerwonych mięsach rzeczywiście czas gotowania się wydłuża.
Co do Twojego pytania pacpaw to nie wiem, czy same te worki wystarczą bez urządzenia, które utrzymuję na określonym poziomie temperaturę wody. Na gazie / indukcji jest ciężko tak kontrolować temperaturę.
Ze swojej strony mogę polecić Ci sprawdzenie przy najbliższej okazji urządzania do domowego gotowania sous vide - kosztuje ok.tysiąca złotych, czyli tyle co konsola do gier Szczerze mówiąc - ja wybrałbym tą drugą opcję, a sous vide zostawił profesjonalistom, ale decyzja należy do Ciebie
Wczoraj ze względu na temperaturę obiad z cyklu "zrób to sam(a)" Domowe tortille z kurczakiem i warzywami + jogurtowy sos miętowy. No i wino (z wodą)
A skąd! Damy późnym popołudniem na degustację w świetle zachodzącego słońca, panów po zapadnięciu zmroku na dokończenie bańki spirytusu
oszude napisał(a): Kołczu tylko kobiety zapraszasz na swoje wyroby?
Apeluję o cierpliwość w dodawaniu, jeśli nie wiadomo o co chodzi w konkursie Cierpliwości
Hej Moje drogie, to trochę nie tak - szykujemy nowy konkurs, wystartuje niedługo - w przyszłym tygodniu. Ten artykuł i kategoria to do niego przygotowania
Szacunek Bahusie, chętnie przyjmę kilka Twoich mentorskich porad w kwestii nalewek, jeśli będziesz miał ochotę się podzielić.
Bahus napisał(a): Fragment zeszłorocznego nalewu. Właśnie zniosłem do piwnicy. W tym roku już zalane truskawki i maliny.