Odp: Upały a savoir vivre w kwestii ubioru

Upały wróciły wraz z nimi higiena rodaków może nie tyle spada co uwidacznia, a raczej uzapasznia się jej brak nie ma podróży tramwajem podczas której nie uderzył by mnie przykry zapach i śmierdzą wszyscy - młodzi i starzy, panowie i panie. Bardzo demokratycznie.

Co do tego, że większość dodatkowo pokazuje swoje średnio apetyczne ciała to nie ma wątpliwości, najgorsze są typy których nazywam świniopasami - ochoczo zdejmują okrycia wierzchnie ukazując obfity brzuch.

W dodatku jadąc w tym zapachu mam często wrażenie, że sam jestem źródłem - najczęściej mylne szczęśliwie ale komfort podróży (o ile możemy o takim mówić w Warszawie) spada na łeb na szyję

Odp: Wasi ulubieni znani kucharze z TV i gazet??

Makłowicz jest bezkonkurencyjny, nawet nie chodzi o to co gotuje tylko co mówi, hipnotyzujący rytm słowa i ciekawostki

Ramsey, Gessler są na drugim biegunie, antypatyczni agresywni nudziarze

Odp: Fasolka szparagowa - OPUS DEO

a ktoś próbował suszyć fasolkę? do czego jej można potem użyć?

Odp: Kolejki jak za starych (dobrych?;)) czasów...

2 godziny? ja swego czasu przezornie stawiłem się na miejscu pół godziny przed otwarciem w dzień powszedni - kolejka była i tak (15 minut czekania). Swoja drogą to rozczarowany byłem - bańki bomba np hehe ale i kupa rzeczy już popsuta przez małolatów a ich krzyk nie do wytrzymania...

Odp: Szczypta dziegciu czyli wakacyjna drożyzna!!!

z drugiej strony nie ma co uogólniać, widzę też tutaj wśród co poniektórych delikatną rysę napaści i szydery z prowincji - teraz to i ja sam bym takich mieszczuchów zdrowo podoił z kasy hehe a szczerze mówiąc równie wiele bucówy napotkałem z rąk stołecznych krajanów, krew z krwi niby...

Odp: Rosja

  • Forum: Rosja

kawior i szampan!

Odp: Oryginalne smaki - Warszawa

no menu to w tym na pewno rozległe, pół ściany przy wodopoju wilcza/poznańska zajmuje nie polecam za to tel avivu kawałek dalej - obsługa zadziera nosa wyraźnie, szama taka sobie - nam podali przystawki pod głównym na przykład. dalekim od antysemityzmu ale moja stopa tam nie postanie więcej.

a miał ktoś może okazję spróbować czegokolwiek na przeciwko w takiej śmiesznej i bliskim wschodem wyglądającej knajpie libańskiej? (ul.poznańska)

Odp: oto mój pomysł na kolację

thegrooba z wypiekami na twarzy czytam codzienne doniesienia z NYC, dajesz szanse poznać to miasto zupełnie z innej, tej kulinarnej strony

Odp: Szczypta dziegciu czyli wakacyjna drożyzna!!!

Może jak byśmy przestali kupować u zdzierców przebrzydłych to połapali by się łachudry w czym rzecz, że coś nie gra i zaprzestali procederu?

Odp: ulubiony film - L

Uczta Babette to chyba najlepszy przykład filmu z gotowaniem w roli głównej, niektóre sceny są hipnotyzujące, cały ceremoniał - wydaje mi się, że doskonale oddaje rolę kuchni dla europejczyka.

Poza tym bardzo lubię zwracać uwagę na sceny niby bez znaczenia dla całego filmu - np. gotowanie sosu w Ojcu Chrzestnym, sam próbowałem potem; posiłki w każdym filmie u Scorsese,