Odp: Makaron ryzowy
- Forum: Makaron ryzowy
Ja jadłam ostatnio pyszną sałatkę, w której był właśnie makaron ryżowy, ogórek zielony, surimi, koperek, majonez i biały pieprz.
Wszystko były pokrojone w cieniutkie paseczki - bardzo delikatna sałatka.
Staż w Gotujmy: 5308 dni
Miasto: -
Ja jadłam ostatnio pyszną sałatkę, w której był właśnie makaron ryżowy, ogórek zielony, surimi, koperek, majonez i biały pieprz.
Wszystko były pokrojone w cieniutkie paseczki - bardzo delikatna sałatka.
Ostatnio ugotowałam makaron z nadmiarem i spróbowałam go zamrozić, niestety po rozmrożeniu też mi nie smakował...
Przyznam szczerze, że nigdy nie zwracałam uwagi na rodzaj , latem kupuję pyszne ziemniaczki na miejskim targowisku ( po ugotowaniu takie fajne żółte), a obecnie niestety w marketach.
Z ciekawości będę teraz sprawdzać rodzaje
Ostatnio widziałam ściereczki dobrej jakości w Lidlu, z takiej frotki.
Pamiętam jak kiedyś grzyby suszyło się na kaloryferach , taki ładny zapach był...
Teraz mam specjalną suszarkę i najlepiej jakby miała kilka poziomów, ale głębokich.
Nie wiedziałam, że można zamrażać makaron. Ja mam zawsze problem z makaronem do Spaghetti, ponieważ zawsze ugotuję go za dużo i nie wiem co z nim później zrobić. No ale już mam rozwiązanie
Maniek60 pizzeria o której piszesz mieści się na rynku w Krakowie? Jeśli to ta, to również polecam, mają duży wybór pizzy i czasami są promocje, np. kupisz jedną, a drugą masz za 50% ceny itp.
Anula napisał(a): A ja najbardziej lubie kuchnie mojej mamy
Podzielam Twoje zdanie, nie ma to jak kuchnia mamy Dania kuchni polskiej są pyszne. Chociaż ostatnio coraz bardziej przekonuję się do kuchni włoskiej, ponieważ uwielbiam Spaghetti.
andzia67 napisał(a): theqatrick napisał(a): Też mimo że coraz rzadziej je jadam uwielbiam je. Szczególnie młode ziemniaczki z sosem lub koperkiem, mniam.
Wow uwielbiam młode ziemniaczki. Teraz sa niezbyt smaczne ale ja do poprawienia smaku dodaje łyżkę masła ,a jak je tłukę to dodaje jeszcze śmietany ,wtedy smak jest o wiele lepszy!
Tak samo przyrządzam ziemniaki - masło + śmietana albo mleko. Mają wtedy zupełnie inny smak. Staram się ograniczać ziemniaki, ale jak są z masełkiem to nic mnie nie powstrzyma
U mnie zazwyczaj na imprezie rodzinnej po cieście jest danie ciepłe - ostatnio jest to filet z kurczaka w panierce z pieczarkami i z żółtym serem, do tego oczywiście różne rodzaje sałatek. Na stole pojawia się również tradycyjnie zimna płyta - wędliny, sery, pomidory, jajka, śledzie, grzybki.