Odp: Ganach
- Forum: Ganach
Hej. Zależy jaki ganach chcesz uzyskać. Najlepiej moim zdaniem robi się go z gorzkiej czekolady
Staż w Gotujmy: 4988 dni
Miasto: -
Hej. Zależy jaki ganach chcesz uzyskać. Najlepiej moim zdaniem robi się go z gorzkiej czekolady
robaczek napisał(a): Gdy przygotowujecie zupę i planujecie podać ją z makaronem to ten makaron gotujecie w osobnym garnku czy może wrzucacie go do zupy i w niej on się gotuje?
To zależy jaka to zupa Jak rosół to gotuję osobno, żeby nie zmętniał. Jeśli zaś to zupa w rodzaju pomidorowej czy też serowej to makaron dodaję do zupy i w niej gotuję
U nas po ostatnich mroźnych dniach i nocach nastąpiło to co nieuniknione w naszym rejonie mianowicie - wieje. I to bardzo wieje. Śniegu ubywa. Choć zapowiadają, że ma znowu sypnąć
mocsłodkości napisał(a): Jak powszechnie wiadomo mamy zimę Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów jest dość mroźna. Dokarmiacie zwierzaki? Pomagacie przetrwać im ten najgorszy okres czy może uznajecie to za zbędne i niepotrzebne?
Innej opcji nie widzę Dokarmiania pilnują moje pociechy, które cały rok na to czekają. Co prawda jesienią zbieramy kasztany i żołędzie i zanosimy do nadleśnictwa, żeby zwierzaki w lesie też dostały smakołyki, ale to właśnie sypanie ziaren do karmnika sprawia im największą radość
Netka napisał(a): Czy można edytować swój przepis już po opublikowaniu na stronie ? Chciałam dodać zdjęcie kulebiaka po przekrojeniu bo dopiero w Święta go jedliśmy a nie umiem znaleźć żadnej wtyczki zeby go edytować... z góry dziękuje za odpowiedz
W takim przypadku jak opisany tu przez Ciebie wystarczy napisać do zbysiowej albo do mnie wiadomość o chęci dodania kolejnego zdjęcia. My przepis odznaczymy i będziesz mogła dodać takie zdjęcie Potem wystarczy nas poinformować o dokonanej edycji i przepis zapiszemy
mocsłodkości napisał(a): Poszukuję dobrego zawsze udającego się przepisu na pasztet. Ostatnio upiekłam jeden i sypał się niemiłosiernie. Nie dało się go normalnie zjeść. Wyjadaliśmy łyżkami z formy :/
Zerknij na te przepisy: https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-z-lesnymi-grzybami,przepisy-krolik-przepis,217462.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-w-otulinie-parmenskiej,przepisy-pasztet-przepis,173125.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-w-boczkowym-plaszczyku,przepisy-krolik-przepis,212909.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika-i-fasoli,przepisy-krolik-przepis,217342.html https://gotujmy.pl/pasztet-z-krolika,przepisy-pasztet-przepis,245998.html Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu
U nas sypie Od kilku godzin mamy śnieg. Dziewczynki szaleją z radości bo marzyły o ulepieniu bałwana W końcu im się to uda
Ja nie robię. Z całej naszej rodziny tylko mój brat taki kompot lubi
U nas też obowiązkowo grzyby do żurku Nie wyobrażam sobie tej potrawy bez aromatycznych grzybów Mój mąż poluje na nie z uporem maniaka i jak ma kilka na talerzu mówi, że za mało grzybów do zupy dodałam
Moje czekają na swoją kolej w zamrażarce Choć były już próby podkradnięcia Na szczęście przygotowałam ich sporo więc jedna spora porcja nie uszczupli zanadto zapasów