Odp: Odp: Odp: Puree ziemniaczane

skuter5 napisał(a): Do garnka z ziemniakami dodaje kilka ząbków czosnku Jak się ziemniaki ugotują, wylewam wodę i zrobię puree. Czosnek nada super smak

Zgadzam się w 100% Robię takie puree i jest genialne Moje pociechy je uwielbiają

Odp: Odp: Odp: Odp: Książki - jakie czytacie najchętniej?

Ostatnio jakoś czasu na czytanie mam niewiele, a szkoda, bo uwielbiam czytać. Ostatnio jestem na etapie lektur szkolnych Córka czyta, a ja żeby być na bieżąco i wiedzieć co w książce było muszę też książkę " pochłonąć". Tak więc byle do wakacji

Odp: Odp: Komunijny fryz

Skąd ja to znam. Miałam podobną sytuację. Jak zapytałam jedną z osób w rodzinie, która jest fryzjerką ile weźmie za uczesanie mojej córki. Wystrzeliła z taką kwotą, że aż usiadłam. Tego samego dnia znalazłam inną fryzjerkę, która uczesze moje dziecko na komunię, ale i przyjedzie wcześniej, żeby przetestować tą fryzurę lub zaproponować inną gdyby włosy nie chciały "współpracować" Fryzjerki wiedzą o co chodzi

Odp: Odp: Odp: Odp: Ręczniki

Szorstki Im bardziej drapie tym lepiej  

Odp: Odp: Odp: Jaka mąka do naleśników?

Zerknij tutaj https://gotujmy.pl/jaka-maka-do-nalesnikow,artykuly-kulinarne-abc-artykul,19211.html Masz tam świetny artykuł o mące do naleśników Może się przyda

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas wczoraj było w kratkę Raz padało, a raz ślicznie świeciło słońce. Popołudniu w słońcu mimo, że chwilę wcześniej padało było cudnie ciepło Natomiast dzisiaj było chłodno i wiał zimny wiatr. Popołudniu zrobiło się cieplej i przyjemniej

Odp: Odp: Odp: Odp: Do czego ta patelnia?

Mam taką samą patelnię. Dała mi ją teściowa. Leży i czeka, bo jest dość nietypowa i nie wiem jak "zachowa" się po daniu jej na kuchenkę. Od spodu jest "pusta". Może kiedyś się przemogę i przetestuję ją Tylko jeszcze muszę znaleźć jakiś przepis na takie placuszki,bo zwykłe ciasto na słodkie placuszki chyba nie zda egzaminu.  

Odp: Mrożenie pierogów

robaczek napisał(a): Jak myślicie lepiej mrozić pierogi przed ich ugotowaniem czy może lepiej po ugotowaniu?

Ja mrożę przed ugotowaniem. Układam na tacce tak, żeby się nie skleiły wkładam do zamrażarki. Jak zamarzną to przekładam do woreczka. 

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas halny w weekend siał spustoszenie. Wiało jak nie wiem co. Dosłownie głowę chciało urwać. Sporo zniszczeń przez to wietrzysko.

Odp: Cukier

  • Forum: Cukier

skuter5 napisał(a): Jakiego cukru najczęściej używacie do wypieków? Wolicie biały czy może trzcinowy? A może jeszcze inny?


Ja najczęściej używam cukru trzcinowego choć pojawia się też cukier muscowado i biały. Osobiście wolę cukier trzcinowy, bo jest smaczniejszy