Przyprawa do piernika jak zrobić?
Chciałabym zrobić domową przyprawę do piernika, ale nie wiem jak się do tego zabrać jakich przypraw użyć i w jakich ilościach. Nie wspominam tu już nawet o tym jakiego sprzętu użyć do tego celu.
Staż w Gotujmy: 3275 dni
Miasto: -
Chciałabym zrobić domową przyprawę do piernika, ale nie wiem jak się do tego zabrać jakich przypraw użyć i w jakich ilościach. Nie wspominam tu już nawet o tym jakiego sprzętu użyć do tego celu.
misia5 napisał(a): Zerknij na te przepisy: https://gotujmy.pl/szlachetna-przyprawa-korzenna,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,246234.html https://gotujmy.pl/przyprawa-do-piernikow,przepisy-boze-narodzenie-przepis,204385.html https://gotujmy.pl/domowa-przyprawa-do-piernika-eli,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,204824.html https://gotujmy.pl/domowa-przyprawa-do-piernika,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,173440.html https://gotujmy.pl/domowa-przyprawa-do-piernika,przepisy-boze-narodzenie-przepis,245490.html https://gotujmy.pl/domowa-przyprawa-do-piernika,przepisy-boze-narodzenie-przepis,206177.html Podane masz przyprawy, ich ilości oraz w czy przyprawę zrobić
Oooo Super. Dzięki za taki wybór Poczytam, posprawdzam i zrobię własną przyprawę do piernika. Już się nie mogę doczekać tego roznoszącego się po domu aromatu
Też polecam no frost. Zero stresu i nerwów, że zawartość zamrażarki pokrywa się grubą warstwą lodu. Wszystko wygląda jak dopiero co wsadzone do zamrażarki
Jak zrobić ciasteczka z czymś w rodzaju witrażu? Córka chciała takie ciasteczka zabrać do szkoły. Problem w tym, że próbowałam już dwa razy je zrobić i ciastka mi się palą nim cukierki się rozpuszczą. Doradźcie mi coś. Proszę.
skuter5 napisał(a): Dostaliśmy od teściowej sporą ilość pigwy. Nas dwoje tego "nie przeje". Co można z niej zrobić żeby się nie zmarnowała?
Możesz taką pigwę dokładnie wyczyścić umyć, osuszyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić na plastry. Następnie przekładać do dużego słoika i przesypywać cukrem. Na przemian raz porcja pigwy a raz cukru. Słoik przykrywamy gazę i przywiązujemy ją by nie spadła. Odstawiamy w ciepłe miejsce by pigwa puściła sok. Powstały syrop możesz dodawać do herbaty
Możesz zrobić serniki bez pieczenia, ciasto które nazywa się 3-bit, chatkę baby Jagi, tiramisu i całkiem sporo innych deserów tego rodzaju
U nas też było widać ten księżyc. Myślałam, że nie będzie widoczny, bp na niebie było sporo chmur, ale poznikały i ukazał się taki piękny olbrzym
Mąż mojej koleżanki jada tylko mięsne obiady. Nie chce jeść niczego innego. Najczęściej chce jeść gulasz. Ta kobieta gotuję go przynajmniej 5 razy w tygodniu. Szczerze mówiąc jest mi jej żal, bo jest w ciąży i ma wstręt do mięsa. Jego zapach powoduje pewnego rodzaju skutki uboczne ( kobietki wiedzą o co chodzi). Jak przemówić facetowi do rozumu, żeby dał jej żyć. Jest tyle dań, które mogłaby gotować to ten osioł uparł się na gulasz. Jakieś pomysły?
Tak właśnie myślałam. Wyrzuciłam całą. Szkoda było, ale co zrobić. Nie będę przecież zepsutych przetworów jeść
Czy to normalne że zalewa w cukinii robi się mętna? Pokroiłam cukinię na paski. Posypałam solą i odstawiłam. Potem odlałam wodę, dałam cukinię do słoików, zalałam zalewą i zakręciłam. Potem pasteryzowałam. Teraz widzę że zalewa robi się mętna. To dobrze czy źle?